Iste to poznáte - čím dlhšie pletiete, tým viac zvyškov sa doma hromadí. Veď raz... Ano, máme plány, čo so zvyškami urobíme. Priznám sa, u mňa to občas skončí tak, že všetky "strihance" vyhodím.
Postupne skúsim ukázať niekoľko nápadov, čo so zvyškami.
Začíname netradične - Osviežovač vzduchu.
Nedávno som sa v jednom obchodnom dome stretla s fľaštičkou, z ktorej trčali paličky. v prvom momente ma napadli špajdlíky - ale po pravde, netušila som, na čo slúžia.
Až som pri surfovaní natrafila na stránku, kde som pochopila, že paličky nie sú špajdlíky, ale kúsky pedigu. Ano, vlastne to je jasné. Pedig je veľmi dobre nasiakavy, takže vôna z uzavretej fľaštičky sa šíri postupne, nie je prenikavá, ale stála a jemná.
Čo potrebujeme:
Pohár, fľašku s uzáverom
voňavý olej, prípadne silica
rovné kúsky pedigu, dlžka podľa potreby - cca 20 cm, 5-7 kúskov.
vŕtačka s vŕtakom primeraného rozmeru (tu 3 mm)
Vyberáme podľa možnosti rovné kúsky pedigu. Ak také nemáme, môžeme ich vyrovnať - napríklad ako na priloženom obrázku. Mokrý pedig bol prilepený k rovnej doske (kuchynskej linke) a zaťažený.
Do vrchnáka vybratej fľašky vyvŕtame potrebný počet otvorov. Robíme to hlavne preto, aby sa vôňa nešírila veľmi intenzívne, ale len postupne.
Do fľašky nalejeme zvolený voňavý olej, prípadne silicu. Fľašku uzavrieme a cez dierky vložíme do fľaše kúsky pedigu tak, aby boli ponorené do zvolenej silice.. Pedig bude do seba tekutinu nasávať a postupne uvoľňovať vôňu. Ak je táto veľmi výrazná, môžeme niektoré kúsky povytiahnuť, aby neboli v tekutine ponorené.
Celkové dotvorenie "osviežovača" je na každom - niekomu sa bude páčiť strohá jednoduchosť, niekto si môže "paličky" ozdobiť drevenými korálkami. Niekto si ozdobí aj fľašku.
Nám momentálne prvá fľaška s citrónovou silicou spríjemňuje chvíle, strávené na WC :) . Podobnú chystáme aj do kúpeľne a možno aj na chodbu.
Ešte poznámka - ak chcete pozrieť na webe, zadajte do vyhľadávača slovné spojenie "rattan reed diffuser" a inšpirujte sa aj tam.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára