nedeľa 17. marca 2013

Nevšedné podoby prútia 2013

V sobotu 16. marca 2013 sa v Rudníku konalo už VII. celoslovenské stretnutie košikárov. Podujatie, ktoré začínalo nesmelo, spomínam si na prvé stretnutie, keď nás bolo snáď 50. Dnes bolo tuším len vonku zaparkovaných minimálne 50 osobných aut, k tomu dva autobusy.

Po pravde, na výstave, ktorá je tradične súčasťou stretnutia, pomaly začínajú prevládať výrobky z iných materiálov, nielen z prútia. Dokonca tento rok vyhrali prve dve miesta v súťaži výrobky z pedigu.

Zaslúžený víťaz je koník pomáhajúci pri ťažbe dreva

Autor je pán Miroslav Mareček. Kto sa už niekedy tohto stretnutia zúčastnil, tomu tento autor nie je neznámy. Minulý rok vyhral súťaž s dievčinou v životnej veľkosti odetou v myjavskom kroji - celá z pedigu. Rok predtým zase vyhral súťaž s realistickým modelom bicykla z prútia.

Na druhom mieste v súťaži skončila úplne praktická vec - nádherne zrekonštruovaný starí kočiar. Z pôvodného kúska ostal iba prázdny hrdzavý  rám. Ten vyplietli šikovné ruky pani Terky Kyselovej. Kočiar aj naozaj poslúžil pôvodnému účelu - opletený  sa nanovo otapacíroval a malá Ruth sa v ňom spokojne vozila.

Bábo v kočiari je náhodný malý návštevník výstavy, ktorý takto spokojne zapózoval :)

Ďalšie fotografie z výstavy si môžete pozrieť tu https://picasaweb.google.com/tvorime1/16Brezna2013


Žiadne komentáre: